Direct claim aanvragen

Schaderegelingstraject

Hoe verloopt een schaderegelingstraject?

Als u vermoed dat u recht heeft op schadevergoeding en u heeft onze letselschadespecialist ingeschakeld, dan wordt een schaderegelingstraject in gang gezet.

Dit proces kan in een aantal stappen verdeeld worden:

  1.  Vrijblijvend adviesgesprek met letselschadespecialist
    Onze letselschadespecialist neemt contact met u op en zal u een aantal vragen stellen. Aan de hand van de gestelde vragen kan er bepaald worden of u in aanmerking komt voor schadevergoeding. Dit is voor u ook een heel goed moment om vragen te stellen. Noteer deze vragen ter voorbereiding.
     
  2. Uitgebreid intakegesprek
    Als na het vrijblijvende advies blijkt dat u recht heeft op schadevergoeding, wordt er een intakegesprek gepland. Dit gesprek vindt in uw eigen vertrouwde omgeving plaats. Ook nu worden er weer diverse vragen gesteld. Zo worden uw persoons- en medische gegevens opgevraagd en uiteraard kunt u uw verhaal doen over het ontstaan van het aanrijdingsletsel en de opgelopen schade. De specialist toest de haalbaarheid van de schadeclaim en bepaalt het te volgen beleid voor uw letselschadedossier. U doet er goed aan dit gesprek voor te bereiden door vooraf de benodigde informatie te verzamelen. 
     
  3. Aansprakelijk stellen van de tegenpartij
    Mocht uw schadeclaim haalbaar zijn en u geeft de specialist de opdracht uw schade te verhalen, dan wordt de tegenpartij aansprakelijk gesteld voor het ontstaan van uw letsel. De letstelschadespecialist is dan uw belangenbehartiger en behandelt uw dossier gedurende het gehele traject.
     
  4. Opvragen belangrijke gegevens
    Alle relevante gegevens met betrekking tot het ontstaan van het ongeval en de beoordeling van het letsel worden opgevraagd. Hieronder vallen bijv. de gegevens van de politie en de medische gegevens van uw huisarts, fysiotherapeut of andere specialisten. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid dat er informatie wordt ingewonnen bij uw werkgever of het UWV. Al uw gegevens worden opgeslagen in een persoonlijk dossier en worden vertrouwelijk behandeld.
     
  5. Aanvraag voorschot
    Als de wederpartij de aansprakelijkheid erkend, dan wordt er door de specialist om een voorschot gevraagd als de verschillende schadeposten in kaart zijn gebracht. 
     
  6. De definitieve schadevergoeding
    Tijdens het schaderegelingstraject wordt uw herstelproces van het letsel na uw aanrijding gevolgd. Wanneer u geen klachten meer heeft en u weer functioneert zoals voorheen, dan kan de belangebehartiger uw zaak afwikkelen. Mocht u niet volledig herstellen en uw klachten blijven, dan wordt er aan de hand van een medisch deskundig onderzoek bepaald in welke mate er sprake is van blijvend letsel en wat de gevolgen hiervan voor u zijn. Deze informatie is belangrijk voor het bepalen van de hoogte van uw toekomstige schade.
     
  7. Afwikkeling
    De belangenbehartiger streeft altijd naar een rechtvaardige schadevergoeding voor de cliënt. Het is onmogelijk om vooraf te zeggen hoe lang een schadetraject gaat duren en hoe snel het dossier afgewikkeld kan worden. Dit verschilt per dossier en is ook afhankelijk van de opstelling van de tegenpartij. In sommige gevallen doen wij een beroep op een letstelschade advocaat

 


Botsinggehad.nl
Trekkenweg 5A
7844 NZ Emmen

E: letsel@botsinggehad.nl